Дивно, але морозиво я полюбила лише цього року. В дитинстві його не їла,  гадаючи, що воно зроблене зі сметани і сиру ( до цих пір не вживаю  молочних продуктів). І як мене не переконували у неземній смакоті, я все  одно крутила носом. Великим недоліком є те, що у мене дуже швидко  змінюються смаки. Це завдає проблем людям, які зі мною спілкуються, бо  ніхто не може передбачити, що мені довподоби саме в цей момент. Отож  цього літа я практично кожен день мрію про холодний десерт. Кожна порція  - це реалізація мрії, яка не приречена на втрату актуальності.  
От як не крути, а кожна річ, об'єктивна чи суб'єктивна, має в своїй сутності два аспекта: історичний та філософський, які органічно взаємопов'язані. Ну, наприклад, історія окремої людини показує у розтині розвиток її внутрішньої філософії, яка під впливом різних чинників розширюється чи навпаки звужується. До чого я веду? Дуже просто, морозиво також має історію і філософське підґрунтя. З його цікавою хронологією можна ознайомитися хоч б тут http://www.profsystems.com.ua/uk/news/287-2010-03-22-23-07-58.html.

От як не крути, а кожна річ, об'єктивна чи суб'єктивна, має в своїй сутності два аспекта: історичний та філософський, які органічно взаємопов'язані. Ну, наприклад, історія окремої людини показує у розтині розвиток її внутрішньої філософії, яка під впливом різних чинників розширюється чи навпаки звужується. До чого я веду? Дуже просто, морозиво також має історію і філософське підґрунтя. З його цікавою хронологією можна ознайомитися хоч б тут http://www.profsystems.com.ua/uk/news/287-2010-03-22-23-07-58.html.

     Філософія  морозива дуже проста. Це таємниця солодкого холоду, який омолоджує  зморщені від спекотності думки. І це зовсім не стосується рецепту  виготовлення. Тут річ в іншому: як впливає морозиво на настрій людей.  Дуже люблю спостерігати, як люди смакують ним. Одні ніжно облизують  його, оголюючи язик, інші поглинають нещасний шматочок за один раз,  другі спочатку обгризають шоколад, а потім спалюють теплом свого подиху  вершкову серцевину, треті гризуть вафельну чашечку і чекають поки  солодка сукупність льоду розтане і заплямує асфальт, руки, одяг. Але  всіх людей, що смакують морозивом, об'єднує одне - відлучення від  проблем. Коли ми куштуємо десерт, то забуваємо про увесь світ, а заодно і  про небезпеку та сплін, які у ньому домінують. 
     Не поспішаймо з'їдати морозиво, це шанс розширити свою вузьку філософію...:)
      "Сьогодні я, Малюк Філософія, з'їв аж три порції! Я насолоджувався  різноманітністю смаків. Я мріяв про здійснення мрій. Я був трішки  щасливим..."
20.07.2010 
Немає коментарів:
Дописати коментар